گروه ورش|شهرآرانیوز، همان طور که اسماعیل خلیل زاده نیز تایید کرد در استقلال برخی بازیکنان قراردادهایی بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان منعقد کرده اند که این قراردادها در زمان مدیرعاملی احمد سعادتمند به امضاء رسیده است. اینکه سعادتمند از هیات مدیره برای تغییر در قرارداد برخی بازیکنان مجوز داشته یا خیر نه از سوی مدیرعامل برکنار شده تایید گردیده و نه از سوی اعضای هیات مدیره و روشن نیست مدیریت سابق باشگاه استقلال با اجازه اعضای هیات مدیره که عموما در امور پول آوری به باشگاه نقش اصلی را بازی میکنند چنین اقداماتی را انجام داده یا خودسرانه برخی قراردادها را تغییر داده است.
فارغ از اینکه مجوز قانونی برای این اقدام بوده یا خیر روشن نیست که تیم مدیریت کنونی استقلال قابلیت عمل به تعهدات را داشته باشد یا خیر؟! این نگرانی حاصل از عقبه نگران کننده استقلال در پرداخت حقوق بازیکنان است و از سویی پروندههایی که اخیرا گریبان این باشگاه را گرفت و تصمیم گیران را ناچاربه پرداخت مبالغ درشت دلاری به حساب شفر و باشگاه پاختاکور کرد تا پنجره نقل و انتقالاتی باز شود.
با توجه به عبور از این مانع بزرگ مالی مدیران باشگاه استقلال هرگز به طور شفاف اعلام نکرده اند که آیا بودجه مکفی برای حضور در فصل جدید را دارند یا اینکه مشکلات گذشته همچنان پا برجا است. البته این سنت هرگز در باشگاههای ایرانی جا نیفتاده که باشگاهها تراز مالی خود را به فدراسیون فوتبال ارائه داده یا در اختیار افکار عمومی قرار دهند.
معمولا موضوعات مالی جزو مسائلی بوده که در پرده نگه داشته شده و هیچ گاه باشگاهها درباره منابع درآمدی خود و بودجهای که دراختیار دارند شفاف سازی نکرد اند. ابهام در مقابل چنین باشگاههایی زمانی بیشتر میشود که باشگاهها هرگز درباره منابع درآمدی خود اطلاعات درستی در اختیار مخاطبان قرار نمیدهند و همواره تلاش میکنند این ماجرا مسکوت باقی مانده و به بیرون درز پیدا نکند درحالی که اگر برای عموم هواداران و کارشناسان روشن شود که منابع درآمدی باشگاهها از کجا است شاید انتظارات عمومی نیز نسبت به باشگاه کاهش یافته و مدیران ناچارا به هزینههای بیش از توان خود نباشند، اما عدم شفافیت و انتظارهای بیرون برای بسته شدن یک تیم پرستاره همواره سبب شده مدیران باشگاهها در نقل وانتقالات اقداماتی انجام دهند که خارج از توان مالی شان است.
هیچ بعید نیست که احمد سعادتمند نیز تحت تاثیر نگاه هواداری اقدام به تغییر قرارداد برخی بازیکنان کرده باشد تا محکوم به بی کفایتی نشود، اما همان قراردادهایی که در زمان مدیریت او منعقد شده اکنون به یک بحران بزرگ برای مدیران استقلال تبدیل شده و بعید نیست که پرداخت برخی قراردادها از عهده مدیران باشگاه استقلال خارج باشد. البته مدیران جدید در بدو ورود اقدامهایی در راستای کاستن از قرارداد برخی بازیکنان انجام دادند و برای نمونه قرارداد پورحمیدی یکی از دروازه بانهای تیم را کاهش دادند، اما به نظر میرسد آنها هرگز موفق به کاهش قرارداد دیگر بازیکنان که در زمان سعادتمند قراردادهای شان زیاد شده نشده اند وباید از بار سنگین این تعهدات خارج شده و خود را آماده فصلی دشوار به لحاظ مالی کنند.
این قراردادها از یک سو، سررسیدن شکایت استراماچونی و کاهش درآمدهای حاصل از بلیت فروشی و تبلیغات محیطی از سمتی دیگر احتمالا باشگاه استقلال را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد وهمان گونه که میبینیم باشگاههای بزرگ دنیا نیز به دلیل فقدان تماشاگران در خطر ورشکستگی قرار گرفته اند هیچ بعید نیست که باشگاه استقلال نیز که توان محدودی در درآمد زایی دارد نتواند بودجه مکفی را برای پرداخت برخی قراردادها تامین کند.
به هرحال در فصلی که به دلیل شیوع کرونا باشگاهها با کمبود درآمد حاصل از بلیت فروشی مواجه اند انتظار بود قراردادها کاهش یابد، اما باشگاه استقلال در برخی موارد خلاف جهت آب شنا کرده و حتی قراردادها تا ۳ برابر نیز افزایش یافته که جای تعجب و شگفتی دارد. این ماجرا در دیگر باشگاهها نیز به وضوح دیده میشود.